top of page
  • Εικόνα συγγραφέαMakdrone

Η DJI λαμβάνει το πρώτο πιστοποιητικό C1 στον κόσμο για το Mavic 3

Έγινε ενημέρωση: 9 Μαρ 2023




Η DJI έγινε ο πρώτος κατασκευαστής drone στον κόσμο που έλαβε το πιστοποιητικό τύπου Class C1 σύμφωνα με τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό 2019/945 για τα drone. Η DJI έχει λάβει αυτό το πιστοποιητικό για τη σειρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών Mavic 3.


Τι σημαίνει αυτό για τους χρήστες του Mavic 3 στην Ευρώπη;


Πτητική Λειτουργία

  • Με C1 - πτήσεις στην Α1 Ανοικτή Κατηγορία από τώρα

  • Χωρίς C1 - πτήσεις στην Α2 Ανοικτή κατηγορία μέχρι 31/12/2023 (στην Α3 από 01/01/2024) Πτητικοί Περιορισμοί

  • Με C1 - όχι πτήσεις πάνω από μή εμπλεκόμενα άτομα (αν συμβεί, περιορίστε τον χρόνο υπερπτήσης), όχι πάνω από συναθροίσεις ατόμων

  • Χωρίς C1 - όχι πτήσεις πάνω από μή εμπλεκόμενα άτομα, min απόσταση 50μ από ανθρώπους μέχρι 31/12/2023. Από 01/01/2024 η απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον 150μ από κατοικίες.

Ικανότητα Χειριστή

  • Με C1 - διαβάζετε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή και το πιστοποιητικό Α1/Α3 από εκπαιδευτικό οργανισμό

  • Χωρίς C1 - διαβάζετε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή, το πιστοποιητικό Α1/Α3 και Α2 και επιπλέον κάνετε την αυτο-πρακτική.

Ποιος έδωσε το πιστοποιητικό C1 στην DJI;

Η DJI έχει λάβει το πιστοποιητικό C1 από την TÜV Rheinland που εδρεύει στη Γερμανία, η οποία είναι διεθνής φορέας πιστοποίησης ΣμηΕΑ για ταξινόμηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού. Εμπειρογνώμονες από την TÜV δοκίμασαν διεξοδικά το σύστημα Mavic 3 από τον κατασκευαστή DJI για συμμόρφωση με τις απαιτήσεις κλάσης C1 για drone του νέου κανονισμού (ΕΕ) 2019/945. Μεταξύ άλλων ελέγχθηκαν στοιχεία όπως η μηχανική αντοχή, διαφορετικές συνθήκες πτήσεων και η συμμόρφωση με επίπεδα θορύβου < 83 db.


Επίσης η απαίτηση για την ύπαρξη remote id, η αξιοπιστία του data link καθώς και η συμβατότητα του συστήματος γεω-ενημερώτητας (geo-awareness).


Ισχύει το πιστοποιητικό Mavic 3 C1 σε όλη την Ευρώπη;

Το πιστοποιητικό C1 για το Mavic 3 ισχύει σε όλες τις χώρες μέλη της EASA.


Πώς μπορώ να αποκτήσω την ετικέτα κλάσης C1 για το Mavic 3 μου;

Σύμφωνα με την DJI, η διαδικασία αίτησης για την απόκτηση της νέας ετικέτας αναγνώρισης κατηγορίας C1 για τη σειρά Mavic 3 θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες από το 4ο τρίμηνο του 2022. Οι χειριστές drone θα μπορούν να ζητούν την ετικέτα σε εθελοντική βάση, εύκολα και χωρίς κόστος. Η διαδικασία θα απαιτήσει από αυτούς να παράσχουν τον σειριακό αριθμό του drone και την επιβεβαίωση ότι έχουν ενημερώσει το firmware που απαιτείται για την απόκτηση πιστοποίησης C1. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.


Θα λάβουν και άλλα drones DJI πιστοποιητικά ;

Εκτός από την πιστοποίηση C1 για τη σειρά Mavic 3, η DJI λέει ότι δεσμεύεται να συμμορφωθεί με τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για τα drone για άλλα υπάρχοντα και μελλοντικά μοντέλα drone. «Θα συνεργαστούμε με κοινοποιημένους φορείς για να αποκτήσουμε πρόσθετα πιστοποιητικά drone κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους», επιβεβαιώνει η DJI.


Πηγή: DJI,TUV

46 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Δίπλωμα Drone A2

bottom of page