top of page
  • Εικόνα συγγραφέαMakdrone

Δίπλωμα Drone A2

Έγινε ενημέρωση: 7 Φεβ 2023



Εάν θέλετε να πετάξετε ένα drone με μάζα απογείωσης μεταξύ 500 g έως 2 kg σε μια κατοικημένη περιοχή, οι λειτουργίες εμπίπτουν στην ανοικτή κατηγορία υποκατηγορίας A2. Σημαίνει ότι εκτός από την ολοκλήρωση της διαδικτυακής εξέτασης θεωρητικών γνώσεων A1/A3, πρέπει επίσης να ολοκληρώσετε μια αυτοπρακτική εκπαίδευση και στη συνέχεια να περάσετε μια πρόσθετη εξέταση θεωρητικών γνώσεων. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αυτο-πρακτική εκπαίδευση πρέπει να ολοκληρωθεί πριν παρακολουθήσετε την πρόσθετη εξέταση θεωρητικών γνώσεων. Αφού περάσετε την πρόσθετη εξέταση θεωρητικών γνώσεων, σας επιτρέπεται να χειριστείτε Drone μέχρι 2 kg χωρίς σήμανση CE σε κατοικημένη περιοχή έως την 1.1.2024 ή drone με σήμανση κατηγορίας C2 που κυκλοφορεί στην αγορά κατά τη μεταβατική περίοδο.


Αυτο-Πρακτική Εκπαίδευση

Κατά την παρακολούθηση της πρόσθετης εξέτασης Α2, βεβαιωθείτε ότι έχετε πρώτα την ηλεκτρονική εξέταση θεωρητικών γνώσεων A1/A3 και μετά την ολοκλήρωση της αυτο-πρακτικής εκπαίδευσης. Η αυτοπρακτική εκπαίδευση σημαίνει εκπαίδευση, η οποία έχει:


  • διεξήχθη σε περιοχή όπου ο απομακρυσμένος πιλότος αναμένει εύλογα ότι κανένα μή εμπλεκόμενο άτομο δεν θα τεθεί σε κίνδυνο

  • διεξάγεται σε ασφαλή οριζόντια απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων από οικίες, εμπορικούς, βιομηχανικούς ή χώρους αναψυχής.

Θεωρητικά Μαθήματα

Η πρόσθετη εξέταση ανοικτής κατηγορίας Α2 περιλαμβάνει 30 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που στοχεύουν στην αξιολόγηση της γνώσης του απομακρυσμένου πιλότου για τον μετριασμό των κινδύνων. Υπάρχουν ερωτήσεις μόνο για τα ακόλουθα θέματα: μετεωρολογία, επιδόσεις πτήσης UAS και τεχνικοί και επιχειρησιακοί μετριασμοί στο έδαφος.


Πιστοποιητικό Επάρκειας

Μετά την ολοκλήρωση της πρόσθετης εξέτασης θεωρητικών γνώσεων, θα αποκτήσετε πιστοποιητικό επάρκειας που σας επιτρέπει να χειρίζεστε ένα σύστημα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAS) στην υποκατηγορία Α2. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται να λειτουργείτε ένα Drone μέχρι 2kg χωρίς σήμανση CE κατά τη μεταβατική περίοδο έως την 1.1.2024, ή μέχρι 4kg με σήμανση κατηγορίας C2, σε κατοικημένη περιοχή σε απόσταση ασφαλείας από ανθρώπους. Το πιστοποιητικό ικανότητας ισχύει για πέντε χρόνια, μετά τα οποία πρέπει να ξαναδώσετε την εξέταση. Η πτήση ενός drone με μάζα μεγαλύτερη από 2 kg χωρίς σήμανση C2 ή άλλο από ένα drone με σήμανση C2 σε μια κατοικημένη περιοχή θεωρείται πάντα ως πτήσεις ειδικής κατηγορίας και απαιτεί έγκριση από την ΑΠΑ Ωστόσο, η πτήση βαρύτερου drone σε αραιοκατοικημένες περιοχές επιτρέπεται σύμφωνα με τους όρους της υποκατηγορίας Α3 της κατηγορίας «ανοιχτή».


Κανόνας 1-1 (κλάση C2)

Όταν πετάτε με λειτουργία «χαμηλής ταχύτητας» σε απόσταση 30 μέτρων από μη εμπλεκόμενα άτομα, οι απομακρυσμένοι πιλότοι θα πρέπει να στοχεύουν στη διατήρηση μιας οριζόντιας απόστασης διαχωρισμού μεγαλύτερη ή ίση με το ύψος του αεροσκάφους, χρησιμοποιώντας τις ίδιες μονάδες μέτρησης. (δηλαδή εάν το αεροσκάφος βρίσκεται σε ύψος 10 μέτρων, θα πρέπει να διατηρείται τουλάχιστον 10 μέτρα οριζόντια μακριά από μη εμπλεκόμενους ανθρώπους.



Περισσότερα EASA A2 | MAKdRONE

29 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page