top of page
  • Εικόνα συγγραφέαMakdrone

“Light the Night”


Απλώς μην υποθέσετε ότι κάθε αναφορά σε «φωτογράφηση με drone» σημαίνει ότι το drone τραβά τη φωτογραφία. Σίγουρα δεν συμβαίνει αυτό με το Light the Night, όπως αποκαλεί το project του ο πιλότος και φωτογράφος Craig Coker.


Με το μοναδικό στυλ φωτογραφίας του Coker, η φωτογραφία που βλέπετε προέρχεται από μια κάμερα στο έδαφος — αλλά το drone είναι ζωτικής σημασίας για τη φωτογραφία. Αυτό συμβαίνει επειδή το drone παρέχει την πηγή φωτός για τη φωτογραφία.



φωτογράφιση drone νύχτα σκιερ
φωτογράφιση drone νύχτα

Πηγή: Craig Coker


Ο Coker έχει περάσει χρόνια τώρα παίζοντας με την ιδέα της τοποθέτησης φώτων σε drones, τα οποία στη συνέχεια θα λειτουργούσαν ως εναέριο, κινούμενο προβολέα για αντικείμενα στο έδαφος. Με το λανσάρισμα του Sony Airpeak S1 drone την τελευταία εβδομάδα του 2021, η ιδέα του μπόρεσε επιτέλους να βγει, καθώς το drone ήταν ικανό να σηκώσει τα φώτα που έπρεπε να βάλει στον αέρα, ενώ παράλληλα πετούσε με αξιόπιστο τρόπο, ιδιαίτερα σε υψηλές ταχύτητες και σε επιθετικά μονοπάτια πτήσης.


Χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο για το drone καθώς και το Sony Alpha 1 του συνδεδεμένο σε ένα τρίποδο, ο Coker μπορούσε να πετάξει το Airpeak και στη συνέχεια να τραβήξει μια φωτογραφία ουσιαστικά την ίδια στιγμή .Και από εκεί, δημιούργησε νυχτερινές φωτογραφίες με το drone να λειτουργεί ως στοιχείο ιπτάμενου φωτός.


Αν και αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι καλλιτεχνικής φύσης, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για άλλες εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές που είναι παρόμοιες με τη χρήση drone ως πηγές ιπτάμενου φωτός. Ο Coker είπε ότι εταιρείες πυραύλων όπως η SpaceX που κάνουν πολλές επιθεωρήσεις τη νύχτα τον έχουν προσεγγίσει σχετικά με τη χρήση των drones για να αναδείξουν ορισμένα εξαρτήματα του μεγάλου αεροσκάφους ή θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για αποστολές έρευνας και διάσωσης - πολλές από τις οποίες συμβαίνουν επίσης τη νύχτα.


φωτογράφιση drone νύχτα tractor
φωτογράφιση drone νύχτα tractor

Πηγή: Craig Coker

52 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Geofence & Geocage

bottom of page