top of page
  • Εικόνα συγγραφέαMakdrone

Πώς να πραγματοποιήσετε την εργασία σας …..και να μην συλληφθείτε!

Έγινε ενημέρωση: 5 Οκτ 2022





Δεν είναι μυστικό ότι μερικοί άνθρωποι είναι δύσπιστοι για τη χρήση των drone. Σίγουρα όχι όσοι υπήρχαν στο παρελθόν αλλά ένα σεβαστό ποσοστό. Μερικές φορές ακόμη και η αστυνομία θα έρθει να ελέγξει τι κάνετε και καμιά φορά αυτό μπορεί να πάει στραβά. Σε λίγο καιρό δεν θα χρειάζεται ούτε καν να σας πλησιάσουν, θα αναγνωρίζουν το drone από το remote id.


Περαστικοί, αστυνομικοί, anti-ντρονάκηδες και ιδιοκτήτες κατοικιών-επιχειρήσεων, μπορούν πολύ εύκολα να βρεθούν απέναντί σας. Ακόμα και αν η πτήση σας είναι νόμιμη, έχετε πάρει άδειες από όσους θα έπρεπε να πάρετε, πάρτε το απόφαση ...... μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να πετάει ένα drone πάνω από το κεφάλι τους.


Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με ένα αστυνομικό την ώρα που πετάτε

  1. Πρώτο και βασικό. Κατεβάστε άμεσα το drone.Αν δεν θέλετε να το προσγειώσετε κατεβάστε το μερικά μέτρα από το έδαφος. Δεν είναι ότι καλύτερο να έχετε το drone στον αέρα και να προσπαθείτε να βρείτε άκρη με το όργανο του νόμου. Κυκλοφορούν πολλοί γλάροι εκεί έξω.

  2. Συστηθείτε. Χαμογελάστε (βασικό) και εξηγήστε τον λόγο της παρουσίας σας.

  3. Αν σας ζητήσουν έγγραφο ταυτοποίησης, το έχετε άμεσα διαθέσιμο.

  4. Άδεια Χειριστή, άδειες από τους υπόλοιπους stakeholders, ασφάλεια οτιδήποτε σας νομιμοποιεί παρουσιάστε το, εφόσον σας ζητηθεί.

  5. Συμμορφωθείτε με τα αιτήματά τους.

  6. Αν χρειαστεί, επικοινωνήστε με τον φορέα που σας έδωσε την εντολή να πετάξετε.

  7. Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Δεν κάνατε κάποιο έγκλημα. Ακόμα.


Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με πολίτη την ώρα που πετάτε


Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα γνωρίζουν ποιοι είστε και τι κάνετε. Είναι συνετό να φοράτε κατάλληλη ενδυμασία, όπως ένα αντανακλαστικό, κίτρινο γιλέκο που σας κάνει αυτόματα επαγγελματίες. Ναι, οκ, πάμε παρακάτω…


Εννοείτε ότι εφόσον έχει νόημα, έχετε τοποθετήσει κώνους ή ταινίες για να αποκλείσετε τον χώρο που βρίσκεστε.


Ένας ανήσυχος πολίτης θα σας αποσπάσει την προσοχή ή θα καλέσει την αστυνομία, ακόμα και να τα έχετε κάνει όλα σωστά. Για αυτό φροντίστε να μειώσετε αυτό το ενδεχόμενο


  1. Αποφύγετε τις πτήσεις κοντά σε αυτοκίνητα, δρόμους ή κατοικίες.

  2. Αποφύγετε τις ώρες όπου κυκλοφορεί ο περισσότερος κόσμος.

  3. Πετάξτε ψηλά, εφόσον μπορείτε να δουλέψετε, για να μην προκαλέσετε την προσοχή. Και όταν λέμε ψηλά, εννοούμε κάτω από τα 120μ, αλλιώς περάστε μια βόλτα από τη σχολή (Makdrone) να γνωριστούμε. Drones με zoom είναι πάντα χρήσιμα.


Προσωπικά Δεδομένα


Προσοχή μην καταλήξουμε όπως όταν πρωτοεμφανίστηκε ο GDPR που εξαφανίστηκαν τα email και τα τηλέφωνα και για ένα 4μηνο για να επανέλθουν χειρότερα. Ναι το ξέρουμε ότι έχετε το mini και μπορείτε να πετάτε πάνω από τις Γερμανίδες στην παραλία για να φωτογραφήσετε τις ομπρέλες και πάνω από 50.000 κόσμο στη συναυλία του Snik αλλά ανοίξτε το λεξικό στη φράση «συναθροίσεις ατόμων», πριν ανοίξετε το εγχειρίδιο με τα πρόστιμα του αεροπορικού δικαίου.


Να είσαι πάνω από όλα καλός πιλότος και καλός άνθρωπος! Όποιος και αν σε πλησιάσει, χαμογέλα και να είσαι φιλικός. Αυτά και καλές πτήσεις!

Περισσότερα www.makdrone.gr

169 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page